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Lauren Alpert 

 

          As according to inquiry sought by the Board of Zoning Appeal, Response herewith is 

presenting the answer to questions brought as a background information or basis to support 

the herein sought Variance for installation of fence of the height 6 ft. The response 

comprises the respectively answered questions, which are enumerated to present specifics 

of task. 

 

(1)/: Q: " The application should be amended to address a fence that is more than 60% 

opaque" 

 

Application has a first priority to acquire permission for the height.  Fences have not been 

obtained yet currently. There are some models that have been presented in pictures for the 

purpose of decorative sample. If the board accepts an optional or supplementary 

amendment, It can be herewith applied to include an amendment for opaque measure to 

exceed 60%. The contingent factor is also applied that preference may be made for first, 

ratification of the height .  

 

(2)/:  Q: "Specifications should be provided in regard to the proposed fence  (This could be provided by 
the company you are purchasing the fence). Please note that the USDO specifies that “No wall or fence 
shall be constructed of scrap or waste materials unless those material have been recycled or reprocessed 

into building materials for sale to the public” (Section 375-4(F)(8)(c) (iv)) " 

 

The fence has not yet been purchased but the aim of its visage is of decorative and 

historical.  Herein applicant is an insured subcontractor and have alternative objective to 

assemble a fence to the required section for a historical and decorative view. There has not 

been any design yet as there seemed no necessity for immediate inclusion. There is also 

possibility of (mixed or partial) installation of removed fences,  when having qualified 

materials, and strength by USDO standard, which are available in remodeling other sites. 

 
(3)/:  Q: " Will the current fence be retained?" 
 
Current fence is a chain linked fence in front of the house with some fallen parts. It is not clear whether it 
complies to the current standard of fences in this residential neighborhood. If permissible it can be 
retained 6" inches in front of newly installed fence for the purpose of strength since the metallic structure 
can provide as such. Also it  is within preference that they will be painted with reflecting paint to 
have distinguished view.   
 
(4)/:    Q: "Please submit an updated site plan that indicates where gates will be located." 
  
Please observe attachment above.  
There are two gates sought, in exact place of current ones, but rebuilt according to the above. one gate 
for personal entrance and another for automotive access. 
  
Please inform of any other instruction or inquiry which may be present. 
  
RESPECTFULLY SUBMITTED, 

 


